• +30 210 99 31 583
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικίνδυνες Καταστάσεις

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Όταν αρχίσει ο ληστής να πυροβολεί.

Πέστε αμέσως στο έδαφος και βρείτε κάτι να καλυφθείτε όπως : ένα τραπέζι, ένα γραφείο, μια καρέκλα. Μείνετε εκεί με το πρόσωπο και την κοιλιά στο πάτωμα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η ληστεία τελείωσε.

Αν σας κρατούν όμηρο. 


Κάντε ότι ακριβώς σας λένε. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε και να ακούσετε όσα μπορείτε περισσότερα. Συνεργαστείτε με τους απαγωγείς σας και κρατείστε την ψυχραιμία σας. Αν σας διατάξουν να κάνετε κάτι  ή να πάτε κάπου υπακούστε αμέσως χωρίς αντιρρήσεις. Σε όλες τις κινήσεις που θα κάνετε θα προσέχετε να μην καλύπτετε με το σώμα σας τους κακοποιούς ώστε να διευκολύνετε πιθανή επέμβαση των αστυνομικών. Αν σας επιβιβάσουν σε αυτοκίνητο κρατείστε το κεφάλι σας χαμηλά ώστε να μην καλύπτετε τους κακοποιούς και να μην κινδυνεύετε από πιθανή επίθεση από τους αστυνομικούς.                                    

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ  ΛΗΣΤH

Η πιο αποτελεσματική βοήθεια για την εξιχνίαση μιας ληστείας και την σύλληψη των κακοποιών είναι η ακριβής και λεπτομερής περιγραφή που θα δώσετε στην αστυνομία. Για αυτό κατά την διάρκεια της ληστείας παρατηρείστε προσεκτικά τον ληστή, χωρίς να σας καταλάβει, ώστε να μπορείτε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα : φύλλο, ηλικία, εθνικότητα, ύψος, βάρος, χρώμα μαλλιών, χρώμα ματιών, χροιά φωνής, τρόπος ντυσίματος, είδος παπουτσιών, τύπος όπλου, ήταν αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας, φορούσε γυαλιά, αν είχε κάποια χαρακτηριστικά κοσμήματα, είχε μουστάκι ή μούσι, είχε κάποια σωματική αναπηρία ή δυσλειτουργία, κάποια σημάδια ή τατουάζ.

Όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά είναι σημαντικά στο σύνολο τους γιατί κάποια από αυτά μπορούν να αλλοιωθούν σημαντικά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΜΕΘΟΔΟΥ  ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Κάθε ληστής ή συμμορία ακολουθεί κάποια ιδιαίτερη μέθοδο για την διάπραξη των αδικημάτων τους (ιδιορρυθμίες, συνήθειες, τεχνικές, διαδικασίες) που φαίνονται στον τρόπο με τον οποίο αφαιρούνται τα αντικείμενα ή τα χρήματα, στον αριθμό των κακοποιών που παίρνουν μέρος στην «επιχείρηση», στον τύπο των όπλων που χρησιμοποιούν, και στον τρόπο που διαφεύγουν.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ  ΔΙΑΦΥΓΗΣ

Προσπαθήστε να κάνετε μια περιγραφή του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι ληστές. Για να γίνει μια τέτοια περιγραφή χρειάζονται τα εξής στοιχεία: εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτου, χρονολογία και τύπος μοντέλου, χρώμα, αριθμός κυκλοφορίας (όσα νούμερα μπορείτε να συγκρατήσετε), κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (τρακάρισμα, σπασμένα φανάρια, διχρωμία, φαρδιά λάστιχα, ηλιοροφή, κεραία  CB. Ακόμα πρέπει να προσέξετε πόσα άτομα βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΠΟΥ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ  ΛΗΣΤΕΙΑ

-           Ελέγξτε για τραυματίες και προσφέρετε αμέσως τις πρώτες βοήθειες.

-           Καλέστε την αστυνομία και αν χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες και την           πυροσβεστική.

-           Κρατείστε όλους τους αυτόπτες μάρτυρες μέχρι να φτάσει  η αστυνομία.

-           Μην αφήνετε κανένα (άσχετους ή περίεργους) να μπει στο χώρο όπου έγινε η       ληστεία, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να αλλοιωθούν ή να χαθούν      αποτυπώματα ή άλλα που μπορεί να άφησαν οι ληστές.

-           Μην αφήνετε τα άτομα που υπήρχαν στο χώρο της ληστείας να συζητάνε μεταξύ τους, μέχρι να έρθει η αστυνομία και να πάρει καταθέσεις, γιατί μπορεί       ανάμεσα          τους να υπάρχει κάποιος συνεργάτης των ληστών.

-           Συνεργαστείτε πρόθυμα με την αστυνομία και ακολουθείστε τις οδηγίες της.           Προσέξτε τρία πράγματα:

-           Προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε, να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα       και       να μην οδηγείστε σε γενικεύσεις όταν καλείστε να καταθέσετε. Η ακρίβεια        των      πληροφοριών που θα δώσετε έχει μεγάλη σημασία γιατί αποτελεί το        μόνο υλικό με το οποίο θα εργαστούν οι αστυνομικοί για να διαλευκάνουν την             υπόθεση.                                

-           Μην φοβάστε να αναγνωρίσετε τους κακοποιούς. Αλλά μην βιάζεστε κιόλας.        Αυτοσυγκεντρωθείτε πριν αποφασίσετε και αναγνωρίστε τους μόνο αν            αισθάνεστε      σίγουροι.

-           Μην αποφύγετε ποτέ να καταθέτετε στο δικαστήριο. Η κατάθεση σας είναι σημαντική για την πορεία της δίκης και την καταδίκη των κακοποιών.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ   ΝΑ  ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ  ΜΙΑ  ΛΗΣΤΕΙΑ 

Να βρίσκεστε πάντα σε επιφυλακή

Οι ληστές εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού για να πετύχουν το σκοπό τους. Μην τους αφήνετε να τα καταφέρουν. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στους πελάτες, μην κάθεστε σε τυφλά σημεία από όπου δεν μπορείτε να επιτηρείτε τον χώρο, δώστε προσοχή για πελάτες με μυστήρια-νευρική συμπεριφορά και εμφάνιση ( κάτω από τα ρούχα μπορεί να διακρίνετε κάποιο κρυμμένο όπλο), αντιμετωπίστε προσεκτικά τον «ύποπτο» πελάτη ρίχνοντας του μια ευγενική αλλά διεισδυτική ματιά ώστε να τον κάνετε να νοιώσει ότι μπορείτε αργότερα να τον αναγνωρίσετε εύκολα.

Αναγνωρίστε τον επίδοξο ληστή.

Ο κακοποιός που σχεδιάζει να ληστέψει συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους πελάτες. Θα παρατηρεί προσεκτικά τους χώρους του καταστήματος, τις εισόδους εξόδους, το σημείο που βρίσκετε το ταμείο, το σύστημα συναγερμού. Προσέξτε ακόμη και τον περαστικό που περνάει συχνά έξω από το κατάστημα σας, ή τον τύπο που βρίσκετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο παρκαρισμένο αυτοκίνητο ή σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο με το βλέμμα του στραμμένο στο κατάστημα σας.

Συνεργαστείτε με την αστυνομία.

Τηλεφωνείστε αμέσως στην αστυνομία μόλις παρατηρήσετε τον ύποπτο. Εγκαταλείψτε την νοοτροπία «εμένα δεν πρόκειται να μου συμβεί ποτέ» και προλάβετε. Πάντα η πρόληψη είναι περισσότερο αποτελεσματική και λιγότερο επικίνδυνη από την αντιμετώπιση και την  καταστολή.


Θα μας βρείτε

Τεγέας 13, Αργυρούπολη
16452, Αθήνα, Ελλάδα.
Τηλέφωνο: +30 210 99 31 583
FAX: +30 210 99 58 627

Παρακαλώ συμπληρώστε σωστά τα απαραίτητα στοιχεία
Παρακαλώ συμπληρώστε σωστά τα απαραίτητα στοιχεία
Παρακαλώ συμπληρώστε σωστά τα απαραίτητα στοιχεία
Παρακαλώ συμπληρώστε σωστά τα απαραίτητα στοιχεία
Παρακαλώ συμπληρώστε σωστά τα απαραίτητα στοιχεία
© 2017 Mega Group Security. All Rights Reserved. Designed By Datalink with ♥
Positive SSL